onsdagsråkost3.png

Ingredienser

6 personer.

  • 100 g rødkål, rå
  • 75 g grønkål, rå
  • 150 g gulerod, rå
  • 200 g æble, råt
  • 50 g tranebær, tørrede
  • 30 g græskarkerner
  • 1 spsk dijonsennep
  • 0,5 spsk rapsolie
  • 2 tsk honning
  • 2 spsk citronsaft, friskpresset

Ristede kikærter

  • 0,5 dåse, drænet kikærter, dåse
  • 0,5 spsk rapsolie
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1 knivspids (0,25 ml) salt

Fremgangsmåde

Bland en dressing af dijonsennep, olie, honning og citronsaft.
Riv gulerødder og rødkål, skær æblet i små tern, snit grøntkål i tynde strimler. Hak tørret frugt og vend det sammen med grøntsager, frugt og dressing.
Imens det trækker, skylles og afdryppes kikærterne.
Tør kikærterne i et rent klæde og vend dem derefter med olie og krydderier. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 25 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 116 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,37 g

Kulhydrat pr. 100 g: 14,6 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,58 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,088 g