Onsdagsråkost 3
Ingredienser
6 personer.
- 100 g rødkål, rå
- 75 g grønkål, rå
- 150 g gulerod, rå
- 200 g æble, råt
- 50 g tranebær, tørrede
- 30 g græskarkerner
- 1 spsk dijonsennep
- 0,5 spsk rapsolie
- 2 tsk honning
- 2 spsk citronsaft, friskpresset
Ristede kikærter
- 0,5 dåse, drænet kikærter, dåse
- 0,5 spsk rapsolie
- 0,5 tsk røget paprika
- 1 knivspids (0,25 ml) salt
Fremgangsmåde
Bland en dressing af dijonsennep, olie, honning og citronsaft.
Riv gulerødder og rødkål, skær æblet i små tern, snit grøntkål i tynde strimler. Hak tørret frugt og vend det sammen med grøntsager, frugt og dressing.
Imens det trækker, skylles og afdryppes kikærterne.
Tør kikærterne i et rent klæde og vend dem derefter med olie og krydderier. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 25 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 116 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,37 g
Kulhydrat pr. 100 g: 14,6 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,58 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,088 g