rosenkålssalat.PNG

Ingredienser

6 personer.

  • 225 g rosenkål
  • 175 g gulerod
  • 20 g dadler
  • 40 g valnødder
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Tip!

Salaten må gerne trække minimum en time inden servering.

Fremgangsmåde

Rist valnødderne på en tør pande.
Fjern de grove blade fra rosenkålene og skær dem i meget tynde skiver - fx med et rivejern eller en foodprocessor.
Riv gulerødderne groft.
Skær dadlerne i strimler.
Bland rosenkål, gulerødder, valnødder og dadler i en skål.
Bland dressing af olie, hvidvinseddike, sukker, salt og peber og bland den godt
sammen med salaten.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 181 kcal

Fedt pr. 100 g: 14,5 g

Kulhydrat pr. 100 g: 7,71 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,06 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,33 g