Rosenkålssalat
Ingredienser
6 personer.
- 225 g rosenkål
- 175 g gulerod
- 20 g dadler
- 40 g valnødder
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- 1/4 tsk salt
- 1 knivspids peber
Tip!
Salaten må gerne trække minimum en time inden servering.
Fremgangsmåde
Rist valnødderne på en tør pande.
Fjern de grove blade fra rosenkålene og skær dem i meget tynde skiver - fx med et rivejern eller en foodprocessor.
Riv gulerødderne groft.
Skær dadlerne i strimler.
Bland rosenkål, gulerødder, valnødder og dadler i en skål.
Bland dressing af olie, hvidvinseddike, sukker, salt og peber og bland den godt
sammen med salaten.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 181 kcal
Fedt pr. 100 g: 14,5 g
Kulhydrat pr. 100 g: 7,71 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,06 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,33 g