Ingredienser

6 personer.

  • ½ lille broccoli (125 g)
  • 50 g ærter
  • 1 dl frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g parmesan, 32+
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ dl vand
  • 1/4 tsk salt
  • Et drys sort peber

Tip

Broccolipesto kan også bruges på brød eller som sandwichfyld. Kan opbevares ca. en uge i køleskabet.

Fremgangsmåde

Del broccolien i mindre stykker og kog buketterne i 2-4 minutter.
Kom den afkølede broccoli en en blender sammen med ærter, basilikum, hvidløg, parmesanost og citronsaft. Blend indtil en ensartet masse - spæd til
med vand hvis nødvendigt.
Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 60 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,81 g

Kulhydrat pr. 100 g: 3,88 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,5 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,74 g