Ingredienser
6 personer.
- ½ lille broccoli (125 g)
- 50 g ærter
- 1 dl frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 15 g parmesan, 32+
- 1 spsk citronsaft
- ½ dl vand
- 1/4 tsk salt
- Et drys sort peber
Tip
Broccolipesto kan også bruges på brød eller som sandwichfyld. Kan opbevares ca. en uge i køleskabet.
Fremgangsmåde
Del broccolien i mindre stykker og kog buketterne i 2-4 minutter.
Kom den afkølede broccoli en en blender sammen med ærter, basilikum, hvidløg, parmesanost og citronsaft. Blend indtil en ensartet masse - spæd til
med vand hvis nødvendigt.
Smag til med salt og peber.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 60 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,81 g
Kulhydrat pr. 100 g: 3,88 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,5 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,74 g