Brug hummus som smørelse på brød eller som dip til gnavegrønt.

Ingredienser

6 personer.

  • 3 dl kikærter fra dåse
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk tahin/sesampasta
  • 1 dl kvark
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • Salt og peber

Tip!

I stedet for kvark kan du bruge fx græsk yoghurt, skyr eller fromage frais.

Fremgangsmåde

Hæld kikærterne i en sigte. Gem lidt af vandet fra kikærterne.
Blend kikærterne med hvidløg, citronsaft og tahin.
Tilsæt kvark.
Brug evt. lidt af det gemte vand fra kikærterne, hvis hummusen er for fast.
Smag til med spidskommen, salt og peber.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 136 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,25 g

Kulhydrat pr. 100 g: 12,3 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,12 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,033 g