kikærtemousse med dild.png

Ingredienser

6 personer.

  • 0,5 dåse, drænet kikærter, dåse
  • 75 g majs
  • 0,25 mellem rødløg
  • 15 g cornichoner
  • 1,5 spsk kapers
  • 2 spsk creme fraiche 9 %
  • 1,5 spsk dild
  • 1 tsk sennep dijon
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 knivspids (0,25 ml) peber, sort
  • 1 knivspids (0,25 ml) salt

Tip!

Brug den på brød, i sandwich eller wraps.

Fremgangsmåde

Optø majs og afdryp dem i en sigte.
Kikærterne (fra dåse) skylles, afdryppes og tørres let.
Hak rødløg, dild og kapers fint med en kniv. Kikærter, majs og cornichoner
hakkes i en minihakker eller foodprocessor til en grov konsistens.
Dild finthakkes og blandes sammen med sennep, mayonnaise og cremefraiche og vendes i massen af kikærter.
Lad moussen trække i mindst 30 minutter.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 138,6 kcal

Fedt pr. 100 g: 6,27 g

Kulhydrat pr. 100 g: 13,4 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,53 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,39 g