Ingredienser
12 personer.
- 1 mellem løg, rå
- 1 mellem fed hvidløg, rå
- 2 tsk olie
- 1 dåse hakkede tomater, dåse
- 50 g peberfrugt, grøn, rå
- 2 spsk eddike
- 1 tsk sukker
- 0,25 tsk chili, tørret
- 0,5 tsk paprika
- 0,5 tsk timian, tørret
Tip!
Brug den som kold sovs eller dressing eller tilsæt resterne i en gryderet.
Fremgangsmåde
Snit løg og hvidløg i små tern og steg dem bløde i olie ved svag varme i en gryde.
Tilsæt hakkede peberfrugter, dåsetomater, eddike og krydderier.
Kog ved svag varme uden låg i ca. 20 minutter, eller til salsaen har den ønskede konsistens.
Kogetiden afhænger af overfladen i din gryde. Rør flere gange undervejs.
Tilsæt til sidst sukker og smag til med lidt salt og evt. ekstra krydderi.
Hæld på glas og afkøl.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 50 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,81 g
Kulhydrat pr. 100 g: 4,82 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,88 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,005 g