Ingredienser

12 personer.

  • 1 mellem løg, rå
  • 1 mellem fed hvidløg, rå
  • 2 tsk olie
  • 1 dåse hakkede tomater, dåse
  • 50 g peberfrugt, grøn, rå
  • 2 spsk eddike
  • 1 tsk sukker
  • 0,25 tsk chili, tørret
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk timian, tørret

Tip!

Brug den som kold sovs eller dressing eller tilsæt resterne i en gryderet.

Fremgangsmåde

Snit løg og hvidløg i små tern og steg dem bløde i olie ved svag varme i en gryde.
Tilsæt hakkede peberfrugter, dåsetomater, eddike og krydderier.
Kog ved svag varme uden låg i ca. 20 minutter, eller til salsaen har den ønskede konsistens.
Kogetiden afhænger af overfladen i din gryde. Rør flere gange undervejs.
Tilsæt til sidst sukker og smag til med lidt salt og evt. ekstra krydderi.
Hæld på glas og afkøl.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 50 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,81 g

Kulhydrat pr. 100 g: 4,82 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,88 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,005 g