bagt kartoffelmos med persillerødder.PNG

Ingredienser

6 personer.

  • 650 g bagekartoffel
  • 300 g persillerod
  • 1 stk grøntsagsbouillon
  • 1 ½ dl hakket persille
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Tip!

I stedet for persillerødder kan du også bruge fx pastinak, knoldselleri eller gulerødder. Er fryseegnet.

Fremgangsmåde

Skræl eller vask bagekartoflerne grundigt.
Kartofler og persillerødder skæres i store stykker og koges, til de er helt møre i
vand med boullion.
Hæld kogevandet fra og mos blandingen groft.
Tilsæt persille.
Smag til med salt og peber.
Bag mosen i ovnen ved 180 °C varmluft i ca. 30 minutter.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 75 kcal

Fedt pr. 100 g: 0,46 g

Kulhydrat pr. 100 g: 14 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,32 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,64 g