Bagt kartoffelmos med persillerødder
Ingredienser
6 personer.
- 650 g bagekartoffel
- 300 g persillerod
- 1 stk grøntsagsbouillon
- 1 ½ dl hakket persille
- 1 tsk salt
- 1 knivspids peber
Tip!
I stedet for persillerødder kan du også bruge fx pastinak, knoldselleri eller gulerødder. Er fryseegnet.
Fremgangsmåde
Skræl eller vask bagekartoflerne grundigt.
Kartofler og persillerødder skæres i store stykker og koges, til de er helt møre i
vand med boullion.
Hæld kogevandet fra og mos blandingen groft.
Tilsæt persille.
Smag til med salt og peber.
Bag mosen i ovnen ved 180 °C varmluft i ca. 30 minutter.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 75 kcal
Fedt pr. 100 g: 0,46 g
Kulhydrat pr. 100 g: 14 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,32 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,64 g