Ingredienser
6 personer.
- 300 g pære, rå
- 15 g vanilje sukker
- 40 g hasselnød
Skyr/hytteostcreme
- 120 g skyr, naturel eller kvark
- 5 g vaniljesukker
- 1 tsk sukker
Tip!
Lav gerne rigeligt af de bagte pærer og hasselnødder. De smager dejligt
på fx. havregrøden eller surmælksproduktet til morgen.
Fremgangsmåde
Vask pære, del i kvarte og fjern kernehuset.
Drys med vaniljesukker og bag pærerne gyldne og bløde i ovnen ved 180 grader i 15-25 minutter.
Når halvdelen af stegetiden er overstået bages hasselnødderne med, så de får lidt farve og bliver sprøde.
Bland skyr sammen med vanilje og sukker. Hvis du lige har, kan du også tilsætte revet skal af en ikke overfladebehandlet citron.
Server den lune pære med skyrcremen og hakkede hasselnødder.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 120 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,82 g
Kulhydrat pr. 100 g: 14,2 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,66 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,027 g