bagt pære med skyrcreme.png

Ingredienser

6 personer.

  • 300 g pære, rå
  • 15 g vanilje sukker
  • 40 g hasselnød

Skyr/hytteostcreme

  • 120 g skyr, naturel eller kvark
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 tsk sukker

Tip!

Lav gerne rigeligt af de bagte pærer og hasselnødder. De smager dejligt
på fx. havregrøden eller surmælksproduktet til morgen.

Fremgangsmåde

Vask pære, del i kvarte og fjern kernehuset.
Drys med vaniljesukker og bag pærerne gyldne og bløde i ovnen ved 180 grader i 15-25 minutter.
Når halvdelen af stegetiden er overstået bages hasselnødderne med, så de får lidt farve og bliver sprøde.
Bland skyr sammen med vanilje og sukker. Hvis du lige har, kan du også tilsætte revet skal af en ikke overfladebehandlet citron.
Server den lune pære med skyrcremen og hakkede hasselnødder.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 120 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,82 g

Kulhydrat pr. 100 g: 14,2 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,66 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,027 g