Ingredienser

6 personer.

  • 1 dåse kikærter
  • 125 g løg (1 mellem)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl persille
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1 stort æg
  • 25 g rasp
  • rapsolie

Tip!

Falafler er et godt alternativ til kød, hvis du ønsker at spise et kødfrit måltid.
Er fryseegnet.

Fremgangsmåde

Hæld vandet fra kikærterne. Skyl dem i rent vand og lad vandet dryppe godt af,
så de ikke er våde.
Blend kikærter, løg, hvidløg og persille rigtig godt i en foodprocesser.
Tilsæt spidskommen, stødt koriander, salt og peber.
Bland æg og rasp i.
Dyp en lille ske i olie og form falaflerne. Læg dem på bagepapir.
Bag falaflerne i ca. 20-30 minutter ved 200 °C varmluft.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 166 kcal

Fedt pr. 100 g: 8,16 g

Kulhydrat pr. 100 g: 14,4 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,01 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,73 g