Falafler
Ingredienser
6 personer.
- 1 dåse kikærter
- 125 g løg (1 mellem)
- 1 fed hvidløg
- 1 dl persille
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1 stort æg
- 25 g rasp
- rapsolie
Tip!
Falafler er et godt alternativ til kød, hvis du ønsker at spise et kødfrit måltid.
Er fryseegnet.
Fremgangsmåde
Hæld vandet fra kikærterne. Skyl dem i rent vand og lad vandet dryppe godt af,
så de ikke er våde.
Blend kikærter, løg, hvidløg og persille rigtig godt i en foodprocesser.
Tilsæt spidskommen, stødt koriander, salt og peber.
Bland æg og rasp i.
Dyp en lille ske i olie og form falaflerne. Læg dem på bagepapir.
Bag falaflerne i ca. 20-30 minutter ved 200 °C varmluft.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 166 kcal
Fedt pr. 100 g: 8,16 g
Kulhydrat pr. 100 g: 14,4 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,01 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,73 g