æblegulerodsmuffin.PNG

Ingredienser

14 personer.

  • 2 mellemstore æg
  • 50 g sukker
  • 0,5 dl rapsolie
  • 1 dl kærnemælk
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl grahamsmel, fuldkornshvedemel
  • 1 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk kanel, stødt
  • 120 g gulerod
  • 120 g æble

Pynt

  • 3 dl kvark, 5+
  • 10 g vaniljesukker

Tip!

Kanel kan erstattes med andre søde krydderier fx kardemomme, nelliker
og stødt ingefær.
Fryseegnet.

Fremgangsmåde

Skræl gulerødder og æble. Snit æblet i små tern ca. 0,5x0,5 cm. Riv
gulerødderne.
Pisk æg og sukker lyst og skummende i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær æble og gulerødder, og bland massen godt sammen. Tilsæt til sidst revne gulerødder og æbletern.
Fordel dejen i 14 små muffinsforme.
Hvis du anvender papirsforme, er det en god ide at bage dem i en lille
bradepande tæt sammen, så formene ikke vælter.
Bag ved 200 grader almindelig ovn ca. 12-15 minutter.

Pynt

Bland kvark og vanilje sammen og fordel det over kagerne.
Hvis kagerne skal gemmes, undlades pynt.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 173 kcal

Fedt pr. 100 g: 6,26 g

Kulhydrat pr. 100 g: 21,5 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,29 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,32 g