Gulerod-æble-muffins
Ingredienser
14 personer.
- 2 mellemstore æg
- 50 g sukker
- 0,5 dl rapsolie
- 1 dl kærnemælk
- 3 dl havregryn
- 0,5 dl grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 1 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1,5 tsk kanel, stødt
- 120 g gulerod
- 120 g æble
Pynt
- 3 dl kvark, 5+
- 10 g vaniljesukker
Tip!
Kanel kan erstattes med andre søde krydderier fx kardemomme, nelliker
og stødt ingefær.
Fryseegnet.
Fremgangsmåde
Skræl gulerødder og æble. Snit æblet i små tern ca. 0,5x0,5 cm. Riv
gulerødderne.
Pisk æg og sukker lyst og skummende i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær æble og gulerødder, og bland massen godt sammen. Tilsæt til sidst revne gulerødder og æbletern.
Fordel dejen i 14 små muffinsforme.
Hvis du anvender papirsforme, er det en god ide at bage dem i en lille
bradepande tæt sammen, så formene ikke vælter.
Bag ved 200 grader almindelig ovn ca. 12-15 minutter.
Pynt
Bland kvark og vanilje sammen og fordel det over kagerne.
Hvis kagerne skal gemmes, undlades pynt.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 173 kcal
Fedt pr. 100 g: 6,26 g
Kulhydrat pr. 100 g: 21,5 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,29 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,32 g