Ingredienser

6 personer.

  • 1 kg kartoffel
  • 170 g gulerod
  • 225 g knoldselleri
  • 240 g pastinak
  • 75 g rød peberfrugt (½ mellem)
  • 90 g rødløg (1 mellem)
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt

Tip!

Du kan også bruge andre grøntsager, fx blomkål, persillerod eller rødbede.

Fremgangsmåde

Kartofler (med skræl) og rødløg skæres i både.
Gulerod, knoldselleri og pastinak skæres i stave.
Peberfrugt skæres i strimler.
Grøntsagerne fordeles i et ovnfast fad. Olie, citronsaft og salt vendes i.
Bages i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 45 minutter.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 78 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,77 g

Kulhydrat pr. 100 g: 12,6 g

Kostfibre pr. 100 g: 2 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,24 g