Kartoffel-rodfrugt-fad
Ingredienser
6 personer.
- 1 kg kartoffel
- 170 g gulerod
- 225 g knoldselleri
- 240 g pastinak
- 75 g rød peberfrugt (½ mellem)
- 90 g rødløg (1 mellem)
- 2 spsk rapsolie
- 1 spsk citronsaft
- ½ tsk salt
Tip!
Du kan også bruge andre grøntsager, fx blomkål, persillerod eller rødbede.
Fremgangsmåde
Kartofler (med skræl) og rødløg skæres i både.
Gulerod, knoldselleri og pastinak skæres i stave.
Peberfrugt skæres i strimler.
Grøntsagerne fordeles i et ovnfast fad. Olie, citronsaft og salt vendes i.
Bages i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 45 minutter.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 78 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,77 g
Kulhydrat pr. 100 g: 12,6 g
Kostfibre pr. 100 g: 2 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,24 g