Ingredienser

6 personer.

  • 100 g perlespelt
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl appelsinjuice
  • 0,5 stk vaniljestænger
  • 3 dl ylette
  • 1 spsk flormelis
  • 300 g frugtmix af årstidens frugt (f.eks. appelsin, vindrue, æble, pære, sharonfrugt, jordbær, hindbær, blåbær, banan, melon, kiwi)

Tip!

I stedet for ylette kan du bruge fx A38, tykmælk, eller skyr.
Kerneskyr med frugtmix er god som dessert eller mellemmåltid.

Fremgangsmåde

Kog speltkernerne ved svag varme i vand og appelsinsaft sammen med vaniljestangen i 30 minutter. Rør af og til. Køl perlespelten af.
Skræl og skær frugterne i tern til frugtmix.
Bland frugtmix (gem evt. lidt til pynt) i ylette sammen med flormelis og
speltkernerne.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 73 kcal

Fedt pr. 100 g: 0,96 g

Kulhydrat pr. 100 g: 12,3 g

Kostfibre pr. 100 g: 0,94 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,065 g