Kerneskyr med frugtmix
Ingredienser
6 personer.
- 100 g perlespelt
- 1,5 dl vand
- 1 dl appelsinjuice
- 0,5 stk vaniljestænger
- 3 dl ylette
- 1 spsk flormelis
- 300 g frugtmix af årstidens frugt (f.eks. appelsin, vindrue, æble, pære, sharonfrugt, jordbær, hindbær, blåbær, banan, melon, kiwi)
Tip!
I stedet for ylette kan du bruge fx A38, tykmælk, eller skyr.
Kerneskyr med frugtmix er god som dessert eller mellemmåltid.
Fremgangsmåde
Kog speltkernerne ved svag varme i vand og appelsinsaft sammen med vaniljestangen i 30 minutter. Rør af og til. Køl perlespelten af.
Skræl og skær frugterne i tern til frugtmix.
Bland frugtmix (gem evt. lidt til pynt) i ylette sammen med flormelis og
speltkernerne.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 73 kcal
Fedt pr. 100 g: 0,96 g
Kulhydrat pr. 100 g: 12,3 g
Kostfibre pr. 100 g: 0,94 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,065 g