Lynpizza med tun
Ingredienser
6 personer.
- 6 skiver grov sandwichbrød
- 100 g dåsetun i vand
- 100 g tomat
- 60 g forårsløg
- 35 g koncentreret tomatpure
- 30 g kapers
- 1 tsk sød chilisauce
- 100 g revet ost, max 17%
- 1 tsk tørret oregano
- 1 spsk rapsolie
Tip!
I stedet for tun kan du bruge en kødrest eller andre typer fisk.
Fremgangsmåde
Læg brødskiverne tæt sammen på en bageplade med bagepapir.
Lad tunen dryppe af i en sigte.
Vask tomaterne og skær dem i små tern, rens forårsløgene og skær dem i skrå
skiver på ca. 1 cm.
Rør tun sammen med tomatpuré, tomattern, forårsløg, kapers (evt. hakkede),
olie og chilisauce, og fordel fyldet på brødskiverne. Drys herefter med revet ost
og oregano.
Bag lynpizzaerne i ovnen ved 175 °C (varmluft) i 10 minutter.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 167 kcal
Fedt pr. 100 g: 5,15 g
Kulhydrat pr. 100 g: 16,9 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,07 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,81 g