Ingredienser

6 personer.

  • 340 g peberfrugt, rød, rå
  • 340 g gulerod, rå
  • 6 små fed hvidløg, rå
  • 200 g løg, rå
  • 3 spsk rapsolie
  • 280 g hakkede tomater, dåse
  • 0,5 tsk timian, tørret
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk salt, bordsalt
  • 1 knivspids (0,25 ml) peber, sort
  • 15 blade basilikum, frisk eller 1 tsk. tørret.
  • 270 g makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå

Fremgangsmåde

Vask, rens/skræl de friske grøntager og skær dem i grove stykker. Vend dem med olie og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt de hakkede tomater og krydderier og bag det hele i ovnen ved 220 grader til grøntsagerne er møre. Ca. 10-15 minutter.
Kog imens spaghetti/pasta.
Blend grønsagsblandingen. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis tomatsovsen er for tyk. Vend tomatsovsen med den afdryppede pasta og server.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 118 kcal

Fedt pr. 100 g: 3,53 g

Kulhydrat pr. 100 g: 16,4 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,46 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,25 g