Pasta med tomatsovs
Ingredienser
6 personer.
- 340 g peberfrugt, rød, rå
- 340 g gulerod, rå
- 6 små fed hvidløg, rå
- 200 g løg, rå
- 3 spsk rapsolie
- 280 g hakkede tomater, dåse
- 0,5 tsk timian, tørret
- 0,5 tsk paprika
- 0,5 tsk salt, bordsalt
- 1 knivspids (0,25 ml) peber, sort
- 15 blade basilikum, frisk eller 1 tsk. tørret.
- 270 g makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå
Fremgangsmåde
Vask, rens/skræl de friske grøntager og skær dem i grove stykker. Vend dem med olie og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt de hakkede tomater og krydderier og bag det hele i ovnen ved 220 grader til grøntsagerne er møre. Ca. 10-15 minutter.
Kog imens spaghetti/pasta.
Blend grønsagsblandingen. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis tomatsovsen er for tyk. Vend tomatsovsen med den afdryppede pasta og server.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 118 kcal
Fedt pr. 100 g: 3,53 g
Kulhydrat pr. 100 g: 16,4 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,46 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,25 g