Ærtesuppe.PNG

Ingredienser

6 personer.

  • 200 g porre
  • 200 g kartoffel
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk karry
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1 liter vand
  • 250 g ærter, grønne
  • 1 knivspids peber
  • 60 g græskarkerner
  • 1 dåse, drænet kikærter, dåse

Tip!

Server suppen som hovedret sammen med en skive ristet rugbrød og en kødrest fra dagen før.

Fremgangsmåde

Skyl kikærter og afdryp dem godt. Vend kikærterne i 1 spsk olie.
Fordel dem på en bradepande med god afstand og bag i 175 grader varmluft i
15-20 minutter, til de er let sprøde. Vend dem evt. et par gange undervejs. Når der er 5 minutter tilbage af tilberedningstiden, tilsættes græskarkernerne.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Svits porre og kartofler i 1 spsk. olie og tilsæt karry. Efter et par minutter
tilsættes vand og bouillon.
Lad det koge i 15 minutter.
Når suppen har kogt i 15 minutter, tilsættes ærter og suppen koger endnu 5 minutter.
Blend suppen med en stavblender.
Smag til med peber og server suppen med de ristede kikærter og græskarkerner.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 69 kcal

Fedt pr. 100 g: 3,54 g

Kulhydrat pr. 100 g: 5,45 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,1 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,42 g