Ærtesuppe.PNG

Ingredienser

6 personer.

  • 200 g porre
  • 200 g kartoffel
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk karry
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1 liter vand
  • 250 g ærter, grønne
  • 1 knivspids peber
  • 60 g græskarkerner
  • 1 dåse, drænet kikærter, dåse

Tip!

Server suppen som hovedret sammen med en skive ristet rugbrød og en kødrest fra dagen før.

Fremgangsmåde

Skyl kikærter og afdryp dem godt. Vend kikærterne i 1 spsk olie.
Fordel dem på en bradepande med god afstand og bag i 175 grader varmluft i
15-20 minutter, til de er let sprøde. Vend dem evt. et par gange undervejs. Når der er 5 minutter tilbage af tilberedningstiden, tilsættes græskarkernerne.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Svits porre og kartofler i 1 spsk. olie og tilsæt karry. Efter et par minutter
tilsættes vand og bouillon.
Lad det koge i 15 minutter.
Når suppen har kogt i 15 minutter, tilsættes ærter og suppen koger endnu 5 minutter.
Blend suppen med en stavblender.
Smag til med peber og server suppen med de ristede kikærter og græskarkerner.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 69 kcal

Fedt pr. 100 g: 3,54 g

Kulhydrat pr. 100 g: 5,45 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,1 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,42 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk