Hokkaidosuppe
Ingredienser
6 personer.
- 450 g græskar, hokkaido
- 100 g løg, rå
- 1 dl røde linser, tørrede
- 3 mellem fed hvidløg
- 15 g karrypasta, rød
- 5 g ingefær
- 700 g vand
- 350 g flåede tomater
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk rapsolie
- 10 g hønsebouillion i tern
Drys
- 60 g hytteost 4,5%
- 6 spsk græskarkerner
- 50 g græskar, hokkaido
Tip!
Hvis der er græskar til overs, kan de bages med i ovnen og bruges til en
salat dagen efter.
Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg, ingefær. Steg det i en gryde med olie. Det behøves ikke at blive hakket fint, da suppen skal blendes.
Tilsæt karrypasta.
Vask og del græskaret. Fjern kernerne fra græskaret med en ske.
Skær hokkaidogræskaret i tern og kom det i gryden og steg det 1 minut. Tag et stykket fra til pynt og skær i mindre stykker og bag det i ovnen på 180 grader.
Tilsæt flåede tomater og vand. Lad det koge til græskaret er næsten mørt.
Skyl de røde linser i en sigte og tilsæt dem suppen. Lad suppen koge videre i 15-20 minutter.
Når græskaret er mørt og linserne udkogte, blendes suppen. Kom suppen
tilbage i gryden og smag til med citron, salt og peber.
Pynt suppen med græskarkerner og hytteost.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 57 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,51 g
Kulhydrat pr. 100 g: 4,97 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,73 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,46 g