Ingredienser

6 personer.

  • 450 g græskar, hokkaido
  • 100 g løg, rå
  • 1 dl røde linser, tørrede
  • 3 mellem fed hvidløg
  • 15 g karrypasta, rød
  • 5 g ingefær
  • 700 g vand
  • 350 g flåede tomater
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk rapsolie
  • 10 g hønsebouillion i tern

Drys

  • 60 g hytteost 4,5%
  • 6 spsk græskarkerner
  • 50 g græskar, hokkaido

Tip!

Hvis der er græskar til overs, kan de bages med i ovnen og bruges til en
salat dagen efter.

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg, ingefær. Steg det i en gryde med olie. Det behøves ikke at blive hakket fint, da suppen skal blendes.
Tilsæt karrypasta.
Vask og del græskaret. Fjern kernerne fra græskaret med en ske.
Skær hokkaidogræskaret i tern og kom det i gryden og steg det 1 minut. Tag et stykket fra til pynt og skær i mindre stykker og bag det i ovnen på 180 grader.
Tilsæt flåede tomater og vand. Lad det koge til græskaret er næsten mørt.
Skyl de røde linser i en sigte og tilsæt dem suppen. Lad suppen koge videre i 15-20 minutter.
Når græskaret er mørt og linserne udkogte, blendes suppen. Kom suppen
tilbage i gryden og smag til med citron, salt og peber.
Pynt suppen med græskarkerner og hytteost.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 57 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,51 g

Kulhydrat pr. 100 g: 4,97 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,73 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,46 g

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk