Ingredienser

6 personer.

  • 210 g kartoffel
  • 120 g knoldselleri
  • 120 g gulerod
  • 2 stk grøntsagsbouillon
  • 7,5 dl vand
  • 60 g porre
  • 75 g bladselleri
  • 0,75 tsk timian, tørret
  • 50 g friskost

Tip!

Du kan bruge friskost med forskellig smag, fx pikant, peber eller chili.

Fremgangsmåde

Skræl og rens kartofler, knoldselleri og gulerødder, og skær dem i tern.
Skær porre og bladselleri i skiver.
Kog kartofler, selleri, gulerødder og timian i bouillonen i ca. 15 minutter.
Blend suppen sammen med friskost.
Tilsæt porre og bladselleri, og kog suppen i ca. 5 minutter.
Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 29 kcal

Fedt pr. 100 g: 0,49 g

Kulhydrat pr. 100 g: 4,84 g

Kostfibre pr. 100 g: 0,82 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,074 g