Kartoffel-selleri-suppe
Ingredienser
6 personer.
- 210 g kartoffel
- 120 g knoldselleri
- 120 g gulerod
- 2 stk grøntsagsbouillon
- 7,5 dl vand
- 60 g porre
- 75 g bladselleri
- 0,75 tsk timian, tørret
- 50 g friskost
Tip!
Du kan bruge friskost med forskellig smag, fx pikant, peber eller chili.
Fremgangsmåde
Skræl og rens kartofler, knoldselleri og gulerødder, og skær dem i tern.
Skær porre og bladselleri i skiver.
Kog kartofler, selleri, gulerødder og timian i bouillonen i ca. 15 minutter.
Blend suppen sammen med friskost.
Tilsæt porre og bladselleri, og kog suppen i ca. 5 minutter.
Smag til med salt og peber.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 29 kcal
Fedt pr. 100 g: 0,49 g
Kulhydrat pr. 100 g: 4,84 g
Kostfibre pr. 100 g: 0,82 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,074 g