Linsesuppe
Ingredienser
6 personer.
- 1 spsk olivenolie100 g løg
- 1 mellem fed hvidløg
- 150 g squash, zucchini
- 1 mellem kartoffel
- 1 terning hønsebouillon
- 0,5 tsk gurkemeje
- 1,25 dl røde linser, tørrede
- 5,5 dl vand
- 1 stk laurbærblade
- 1 dåse hakkede tomater, dåse
- 45 g cashewnødder
Tip!
Suppen kan serveres med drys af tørret timian og chili.
Fremgangsmåde
Skræl og hak kartoffel, løg og hvidløg i små tern. Steg dem ved svag varme
sammen med gurkemejen i 5 minutter.
Snit sqaush i små tern og tilsæt dem retten.
Skyl linserne i en sigte og tilsæt dem derefter til retten sammen med hønsebouillon, laurbær og vand.
Lad retten småkoge ca. 25 minutter under låg. Rør løbende undervejs.
Juster suppens konsistens ved at tilsætte ekstra vand efter behov. Efter kogning fjernes laurbærbladet.
OBS: Kogetiden på linser kan variere. Husk derfor at sikre dig, om kogetiden
overstiger den anbefalede kogetid på linserne. Se pakken.
Når suppe har kogt, er det muligt at beslutte sig for, om suppen skal blendes
eller spises som den er.
Hvis suppen blendes, tilsætte cashewnødder før blendning. Hvis ikke tilsættes
de umiddelbart før servering, så de bevarer deres sprødhed.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 70 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,82 g
Kulhydrat pr. 100 g: 7,61 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,39 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,29 g