Ingredienser

6 personer.

  • 150 g kartoffel
  • 160 g gulerod
  • 140 g majs
  • 200 g kidney bønner fra dåse
  • 45 g forårsløg
  • 1 spsk rapsolie
  • 0,5 tsk chili, tørret
  • 400 g tomat, flået fra konserves
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 5 dl vand

Tip!

Ønsker du en stærkere suppe, kan du tilsætte ekstra chili.

Fremgangsmåde

Brun kartofler og gulerødder i tern af i olie i en gryde og tilsæt chili.
Tilsæt flåede tomater, vand og en bouillonterning og kog for svag varme i 15 minutter.
Afdryp og skyl kidneybønnerne i en sigte og tilsæt dem til retten sammen med
majs og forårsløg. Lad det koge yderligere 5 minutter.
Smag til med peber og evt. ekstra chili.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 50 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,24 g

Kulhydrat pr. 100 g: 6,71 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,98 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,17 g