Mexicansk suppe med bønner
Ingredienser
6 personer.
- 150 g kartoffel
- 160 g gulerod
- 140 g majs
- 200 g kidney bønner fra dåse
- 45 g forårsløg
- 1 spsk rapsolie
- 0,5 tsk chili, tørret
- 400 g tomat, flået fra konserves
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 5 dl vand
Tip!
Ønsker du en stærkere suppe, kan du tilsætte ekstra chili.
Fremgangsmåde
Brun kartofler og gulerødder i tern af i olie i en gryde og tilsæt chili.
Tilsæt flåede tomater, vand og en bouillonterning og kog for svag varme i 15 minutter.
Afdryp og skyl kidneybønnerne i en sigte og tilsæt dem til retten sammen med
majs og forårsløg. Lad det koge yderligere 5 minutter.
Smag til med peber og evt. ekstra chili.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 50 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,24 g
Kulhydrat pr. 100 g: 6,71 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,98 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,17 g