Måltid:

Forslag 1:

Forslag 2:
Morgen: 2 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr 1,5 sk. rugbrød
  0,5 dl müsli med lavt sukkerindhold 1 sk. ost 30+
  1 portion frugt 1 æg
  15 g nødder/mandler 50-100 g grøntsager
     
Formiddag: 1 sk. rugbrød 200 g grøntsager
  1 sk. ost 30+ 2 spsk. hummus
  1 portion frugt 1 portion frugt
     
Frokost: 1,5 sk. rugbrød Stor portion blandet salat
  50 g fisk/æg/magert kødpålæg 1 æg/50 g fisk/magert kød
  Min. 200 g grøntsager 1 spsk. olie-/eddikedressing
  1 glas (1,5 dl) skummet-/minimælk 1 fuldkornsbolle/1,5 dl kogt fuldkornspasta
     
Eftermiddag: 1 stk. fuldkornsbolle 2 dl mager sukkerfri yoghurt/skyr
  1 spsk. let smøreost 0,75 dl müsli med lavt sukkerindhold
  1 spsk. marmelade 1 portion frugt
  Lidt grøntsagspynt  
     
Aften: 125 g fisk/magert kød  
  2 dl kogt fuldkornspasta/-ris/3 kartofler Se forslag 1
  Min. 250 g grøntsager  
  2 tsk. olie til tilberedning  
     
Sen aften: 2 sk. fuldkornsknækbrød 1 portion frugt
  1 spsk. nøddesmør  20 g nødder/mandler
  1 spsk. let smøreost 1 stk. sukkerfri fuldkornskiks
  1 portion frugt  

 

Undlad fedtstof på brødet eller brug skrabet plantemargarine med reduceret fedtindhold, f.eks. Becel let.

Brug indkøbsguiden ved indkøb. Kig efter NøglehulsmærketVælg fuldkorn først


Kontakt

Ernæringsklinikken
Regionshospitalet Horsens
Sundvej 30C
8700 Horsens
Tlf. 78 42 78 00
Mail: Send Sikker mail

Henvendelse til sekretariatet hverdage mellem kl. 7.30-13.00.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.