Vi har ved undersøgelsen konstateret, at din graviditet er gået til grunde, og at du er ved at abortere.
En spontan abort er en graviditet, der ufrivilligt er gået til og som kroppen er i gang med at udstøde. Det oplever du ved, at du bløder.
Det er ikke nødvendigt med hverken medicinsk eller kirurgisk behandling, men der kan være behov for at sikre, at der ikke er rester af graviditetsvæv. Det gøres ved at følge mængden af graviditetshormon – HCG – i dit blod og dermed sikre, at det falder som det skal.
Eventuelt kan der blive behov for, at du skal til en kontrolscanning.
Om abortens forløb
I langt de fleste tilfælde vil kroppen udstøde alt graviditetsvævet – du vil bløde som ved en menstruation, ofte kortvarigt og kraftigere. Det mest almindelige er, at du samlet bløder i ca. 14 dage, hvor blødningsmængden aftager i løbet af perioden.
Du kan få menstruationslignende smerter. Får du brug for smertestillende, anbefaler vi Panodil og Ipren, der kan købes i håndkøb.
Når du kommer hjem
Så længe du bløder, bør du forebygge infektion ved at:
Undgå samleje (eller bruge kondom).
Undgå karbad, svømmehal eller bade i havet.
Undgå at bruge tampon.
Blødning, som er meget kraftigere end normal menstruation.
Meget kraftige underlivssmerter.
Feber.
Ildelugtende udflåd.
Blødning, som varer mere end 4-5 uger.
Vi anbefaler sygemelding i 1-2 dage.
Opstår der kraftig blødning, stærke smerter eller feber, skal du det første døgn henvende dig til Klinik og Sengeafsnit for Kvindesygdomme på nedenstående kontaktoplysninger.
Det er helt normalt at komme psykisk ud af balance i en periode efter aborten. Abort kan være en stor beslutning og for nogle en svær oplevelse. Det er en almindelig reaktion at være både lettet, glad og ked af det. Nogle kommer let til at græde. Nogle føler en fysisk og psykisk tomhed. Det er også en almindelig reaktion at have nedsat lyst til sex i en periode. Du kan have behov for at tale med familie eller en god ven om din situation, eller du kan bestille tid ved din egen læge til en samtale. Og husk at mænd og kvinder kan reagere forskelligt på en abort, så det kan også være, at manden har brug for at snakke med og støtte sig til nogen.
Det er også muligt at kontakte Mødrehjælpen på tlf. 33 45 86 40.
Videre forløb
Du kan forsøge at blive gravid igen, når du føler dig fysisk og psykisk klar til det. Af praktiske grunde kan det være hensigtsmæssigt at vente med fornyet graviditetsforsøg til cyklus efter næste menstruation, da det gør det nemmere at beregne, hvor langt henne graviditeten er.
Det er normalt at have kvalme, brystspænding, svedeture og være træt på grund af graviditetshormoner, som ikke er kommet ud af kroppen. Symptomerne skal aftage gradvist. Gør de ikke det, skal du tale med din læge.
Kontakt
Klinik og Sengeafsnit for Kvindesygdomme
Klinik og Sengeafsnit for Kvindesygdomme Tlf. 78 42 66 44 Mandag – onsdag 9-12 Torsdag – fredag 10-12
Ved akut behov udenfor de ovennævnte åbningstider kan man ringe til 78 42 99 01.
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/674808
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.