Information til dig som pårørende - Ortopædkirurgisk Sengeafsnit
Gå direkte til:
Information til dig som pårørende - Ortopædkirurgisk Sengeafsnit
Medarbejdere i sundhedsvæsnet har tavshedspligt om patienters indlæggelsesforløb. Dette betyder at medarbejderne først skal indhente et samtykke fra patienten før der må videregives oplysninger til de pårørende.
Samtaler og information
Vi vægter den gode dialog højt. Et godt samarbejde mellem dig som pårørende, og os som personale, er afgørende for din pårørendes indlæggelsesforløb. Hvis der er noget, der undrer dig, hvis du har spørgsmål eller hvis du har noget, du gerne vil vende med os, er du velkommen til at tage kontakt til Afdelingssygeplejerskerne på telefonnumrene: 7842 7275 eller 7842 7245.
Når din pårørende bliver indlagt, beder vi patienten og familien om at udpege en kontaktperson, som bliver den primære kontaktperson under indlæggelsen.
Vi beder om, at I som pårørende indbyrdes taler med den person i familien, som er udpeget som kontaktperson.
Vi vil allerede ved indlæggelses start påbegynde planlægningen af udskrivelsen i et samarbejde med dig, din pårørende og eventuel kommune. Formålet med at starte planlægningen tidligt i forløbet er at sikre, at udskrivelsen bliver veltilrettelagt og tryg for jer.
Det er derfor en hjælp for os at kende til din pårørendes sundhedstilstand, før vedkommende blev syg.
Derudover kan det også hjælpe os at vide, hvad din pårørende selv kunne klare op til indlæggelsen, fx. rengøring, personlig hygiejne, indkøb osv.
Stuegang
Som pårørende er I altid velkommen til at tale med lægen, i forbindelse med stuegang.
Stuegang finder oftest sted om formiddagen på hverdage. Spørg personalet, hvornår der er stuegang, hvis du gerne vil deltage.
Mulighed for lægesamtale
Hvis I som pårørende ønsker en lægesamtale, kan det også lade sig gøre.
Kontakt sygeplejersken, der kan planlægge en samtale så hurtigt, som det er muligt.
Alternativt kan der arrangeres, at der afholdes telefonisk stuegang, hvor både læge, patient og dig som pårørende deltager.
For at få mest udbytte af en samtale og/eller stuegang, kan det være en fordel at forberede dine spørgsmål, og søge viden på forhånd.
På www.sundhed.dk finder du bl.a. Patienthåndbogen med informationer om sygdomme samt Sundhedsjournalen, hvor patienter kan få adgang til deres journal.
Hvis du og de øvrige pårørende efter indlæggelsen har noget, I gerne vil fortælle os, er I altid velkommen til at kontakte afsnittet, hvor I vil blive tilbudt en samtale.
Som udgangspunkt er det ikke muligt for pårørende at overnatte på hospitalet, men i særlige tilfælde kan det arrangeres med plejepersonalet.
Når du kommer på besøg
På Ortopædkirurgisk Sengeafsnit har vi besøgstider fra:
kl. 10.00-12.00
kl. 14.00-17.00
kl. 18.00-21.00.
Hvis I kommer mellem kl. 17.00-18.00, er I velkomne til at benytte opholdsstuen.
Hvis jeres indlagte pårørende ligger på en flersengsstue, beder vi jer om at tage hensyn til, at de andre patienter kan have behov for hvile. Benyt evt. opholdsstuen, hvis det er muligt.
Hvis der foregår aktiviteter eller undersøgelser på stuen, beder vi oftest besøgende om at vente uden for stuen.
Personalet på sengeafsnittet arbejder i forskellige vagter, og på forskellige dage. Derfor vil du opleve, at det ikke altid er det samme plejepersonale, der varetager plejen af din pårørende. Du vil derimod opleve, at din pårørende har en forløbsansvarlig læge. Lægens navn vil fremgå af velkomstpjecen.
Det vil være en fordel for den indlagte, at have sit eget tøj samt hensigtsmæssigt fodtøj i afsnittet.
Tøjet skal gerne være løstsiddende, og fodtøjet skal være skridsikkert og nemt at få på.
Vi tager som udgangspunkt ikke ansvaret for patienternes værdigenstande, og tyveri kan desværre forekomme.
Derfor opfordrer vi til, at I hjælper patienten ved at tage evt. værdigenstande med hjem, så hurtigt som muligt, efter indlæggelsen.
Af hensyn til de patienter, der har problemer med luftvejene, må man ikke medbringe stærkt duftende blomster på afsnittet.
Det er heller ikke tilladt at medbringe planter/blomster, der står i jord pga. risikoen for skadelige jordbakterier.
Når du besøger din pårørende og hopsitalet, er du en vigtig støtte.
Dit besøg og din omsorg for din nære pårørende, giver nærhed og tryhed under indlæggelsesforløbet.
Du må gerne hjælpe din nære pårørende med mad og drikke.
Hvis du og din nære pårørende har et ønske om, at lave andre aktiviteter sammen, men er i tvivl om hvordan, så spørg endelig plejepersonalet.
Hvis du har mulighed for det, kan du hjælpe din utrygge pårørende ved at være hos vedkommende, når han/hun har brug for mere tilstedeværelse, end vi kan give.
Mad og drikke
Som indlagt patient får du mad serveret på din afdeling.
Patienter, som får den rigtige mad og drikke, kommer sig tilsvarende hurtigt. Derfor gør vi os umage med at tilberede mad, der også kan friste patienter, som ikke har den store appetit.
Patienter og pårørende kan hente mad i kantinen.
Kantinen er beliggende ved indgang
Vi beder alle patienter og pårørende, som henter deres mad i kantinen, om at tage maden med sig. Der er mulighed for at sidde og spise maden i området ved kiosken i forhallen.
Det er muligt at købe lidt mad i hospitalets kiosk i forhallen.
Du finder Kiosken ved indgang
Kioskens åbningstider er:
Alle hverdage kl. 08.00-17.00. Lørdag og søndag kl. 12.00-15.00.
Kiosken har telefonnummer 7842 8760.
Telefon og internet
Patienter, pårørende og andre besøgende har mulighed for at bruge Region Midtjyllands trådløse netværk til at komme på internettet. Det er gratis at bruge gæstenettet.
Du er velkommen til at bruge din mobiltelefon på hospitalet, der hvor skiltningen viser, at det er tilladt.
Men mobiltelefoner udsender radiobølger, som kan påvirke medicinsk apparatur med alvorlige konsekvenser for patienterne. Derfor beder vi dig slukke telefonen helt, hvor skiltet kræver telefoner slukket. Hold desuden mindst 1,5 meters afstand til medicinsk udstyr, der hvor det er tilladt at bruge mobilen.
God mobiladfærd
Vi beder dig respektere god mobiladfærd:
Sæt mobilen på lydløs, når du er på hospitalet
Sluk mobilen helt i områder, hvor skilte kræver telefonen slukket
Før samtaler, hvor du ikke forstyrrer andre
Respekter det, når personalet beder dig undlade at telefonere
Fotografer ikke uden klar tilladelse fra alle andre, som kan komme med på billedet
Sociale medier
Vi opfordrer til, at du ikke skriver om eller lægger billeder af personale eller andre patienter og pårørende på de sociale medier.
Når man er syg eller svækket, får man nemmere infektioner end normalt. Derfor er god håndhygiejne særligt vigtig, når du besøger eller er indlagt på et hospital.
Håndvask: Vask dine hænder grundigt med sæbe, skyl og tør dem og sluk vandhanen med et engangshåndklæde.
Vask hænder efter toiletbesøg, og når dine hænder er synligt snavsede. Husk at bruge håndsprit bagefter.
Håndsprit: Håndsprit kommes på ren og tør hud. Brug 2 tryk af håndspritten og gnid det grundigt ind i hænder, håndled og mellem fingrene indtil hænderne er tørre.
Hvis du skal i isolation, eller din pårørende er indlagt i isolation, får du en særlig vejledning. Det er vigtigt, at du følger reglerne nøje. Reglerne gælder både patienter og besøgende.
Du kan altid ringe til hospitalets hovednummer på tlf. 78 42 50 00.
Personlig henvendelse
Informationen på hospitalet har åbent
mandag-fredag kl. 7-20
weekender og helligdage kl. 10-18
Du finder Informationen ved indgang .
Udenfor åbningstiden kan du benytte telefonen, der hænger ved indgangen. Her får du kontakt til en medarbejder, der kan hjælpe dig.
Kontakt
Ved behov for kontakt kan der rettes henvendelse til Ortopædkirurgisk Klinik på telefonnummer 78 42 72 16 på følgende hverdage mandag, tirsdag, torsdag og fredag i tidsrummet mellem kl. 09.00 og 12.00
Ved behov for kontakt uden for det angivne tidsrum kan der rettes henvendelse til Ortopædkirurgisk sengeafsnit på telefonnummer 78 42 72 22.
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/901184
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.