Ingredienser

20 stk.

  • ½ pakke gær
  • 2½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • ½ spsk honning
  • 150 g rugmel
  • 25 g hørfrø
  • 150 g hvid hvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 450 g gulerod
  • 2 små æg
  • 50 g solsikkefrø, afskallede, tørrede

Tip!

Fryseegnet.

Fremgangsmåde

Skræl og riv gulerødder.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, mel, hvidfuldkornshvedemel, rugmel,
honning, hørfrø og halvdelen af de revne gulerødder. Rør grundigt i dejen med en grydeske eller røremaskine (den skal være fugtig og klistret).

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

Hæld dejen ud på et bord. Lav en fordybning i dejen og tilsæt gulerødder,
solsikkekerner og sammenpisket æg.

Fold dejen ind over på hver side så fyldet er pakket godt sammen. Gentag
foldningen på den anden led, hvis det kan lade sig gøre. Hak med en
dejskraber, kniv eller andet dejen i tilfældige stykker. Saml en bunke dejstykker med dejspatlen og bær hver gulerodsbrud over på en bageplade beklædt med bagepapir. Form ca. 20 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir.

Lad gulerodsbrudene hæve yderligere 30min

Bag bollerne i ca. 15 min. Ved 175 °C. varmluft

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 171 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,27 g

Kulhydrat pr. 100 g: 24,7 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,94 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,54 g