Gulerodsbrud
Ingredienser
20 stk.
- ½ pakke gær
- 2½ dl vand
- 1 tsk salt
- ½ spsk honning
- 150 g rugmel
- 25 g hørfrø
- 150 g hvid hvedemel
- 150 g hvedemel
- 450 g gulerod
- 2 små æg
- 50 g solsikkefrø, afskallede, tørrede
Tip!
Fryseegnet.
Fremgangsmåde
Skræl og riv gulerødder.
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, mel, hvidfuldkornshvedemel, rugmel,
honning, hørfrø og halvdelen af de revne gulerødder. Rør grundigt i dejen med en grydeske eller røremaskine (den skal være fugtig og klistret).
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
Hæld dejen ud på et bord. Lav en fordybning i dejen og tilsæt gulerødder,
solsikkekerner og sammenpisket æg.
Fold dejen ind over på hver side så fyldet er pakket godt sammen. Gentag
foldningen på den anden led, hvis det kan lade sig gøre. Hak med en
dejskraber, kniv eller andet dejen i tilfældige stykker. Saml en bunke dejstykker med dejspatlen og bær hver gulerodsbrud over på en bageplade beklædt med bagepapir. Form ca. 20 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir.
Lad gulerodsbrudene hæve yderligere 30min
Bag bollerne i ca. 15 min. Ved 175 °C. varmluft
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 171 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,27 g
Kulhydrat pr. 100 g: 24,7 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,94 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,54 g