hvedefiberbrød.png

Ingredienser

15 skiver.

  • 25 g gær, frisk
  • 3 dl vand
  • 0,5 spsk salt
  • 0,5 spsk honning
  • 50 g havregryn
  • 250 g hvid hvedemel, Amo
  • 100 g hvedemel

TIP!

Brødene kan fryses efter bagning.

Fremgangsmåde

Opløs gæren i lunken vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser – holdt evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt
igennem til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade
beklædt med bagepapir og lad den efterhæve tildækkede i ca. 1 time.

Pensel brødet med vand.

Bag brødet midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 min.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 195 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,89 g

Kulhydrat pr. 100 g: 34,9 g

Kostfibre pr. 100 g: 5,41 g

Salt pr. 100 g: 1,25 g