hverdagsbrød.png

Ingredienser

22 skiver.

  • 25 g gær
  • 2½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2½ dl kærnemælk
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 30 g hørfrø
  • 250 g grahamsmel
  • 250 g hvid hvedemel

Tip!

I stedet for kærnemælk kan du også bruge fx yoghurt naturel, A38 eller kefir.

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet, og tilsæt øvrige ingredienser.

Rør dejen godt i gennem – dejen skal være klistret.

Lad dejen hæve tildækket i en time.

Fordel dejen i en smurt brødform og lad den efterhæve ½ time.

Bages ved 175 °C varmluft i 30-40 min.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 203 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,69 g

Kulhydrat pr. 100 g: 29,3 g

Kostfibre pr. 100 g: 6,2 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,58 g