kernemælksboller.png

Ingredienser

20 stk.

  • 25 g gær
  • 1,5 dl vand
  • 1 spsk olie
  • 2½ dl kærnemælk
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvid hvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Tip!

Bollerne kan fryses efter bagning.

Fremgangsmåde

Opløs gær i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage, og ælt dejen godt
igennem til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned og form den til boller eller ét brød.

Sæt boller/brød til efterhævning på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min.
Pensl bollerne med vand.

Bag bollerne i ca. 15 min. ved 175 grader. Bages der et brød i stedet for boller,
skal dette bage i ca. 35 minutter.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 218 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,62 g

Kulhydrat pr. 100 g: 37,5 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,65 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,62 g