Kærnemælksboller
Ingredienser
20 stk.
- 25 g gær
- 1,5 dl vand
- 1 spsk olie
- 2½ dl kærnemælk
- 100 g fuldkornshvedemel
- 250 g hvid hvedemel
- 250 g hvedemel
- 1 tsk salt
Tip!
Bollerne kan fryses efter bagning.
Fremgangsmåde
Opløs gær i vandet.
Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage, og ælt dejen godt
igennem til den er blød og smidig.
Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned og form den til boller eller ét brød.
Sæt boller/brød til efterhævning på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min.
Pensl bollerne med vand.
Bag bollerne i ca. 15 min. ved 175 grader. Bages der et brød i stedet for boller,
skal dette bage i ca. 35 minutter.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 218 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,62 g
Kulhydrat pr. 100 g: 37,5 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,65 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,62 g