langtidshævede boller.png

Ingredienser

20 stk.

  • 25 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk salt
  • 65 g hele/knækkede rugkerner
  • 90 g græskarkerner
  • 75 g havregryn
  • 150 g hvid hvedemel
  • 200 g hvedemel

Tip!

Bollerne kan fryses efter bagning.

Fremgangsmåde

1. dag

Kom vand i en skål og opløs gær.

Tilsæt de øvrige ingredienser.

Ælt dejen grundigt - gerne på røremaskine. Den skal være ret klistret.

Sæt dejen i køleskab.


2. dag

Brug en ske dyppet i vand og sæt bollerne på bageplader beklædt med
bagepapir og bag dem 15-20 minutter 200 °C varmluft.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 208 kcal

Fedt pr. 100 g: 5,98 g

Kulhydrat pr. 100 g: 29,1 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,5 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 1,08 g