langtidshævede rugboller.png

Ingredienser

26 stk.

  • 5 dl vand
  • 12 g gær, frisk
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 350 g rugmel
  • 350 g hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i koldt vand, tilsæt yoghurt naturel, sukker, salt og mel – hold evt. lidt mel tilbage - og rør sammen (dejen skal være klistret).

Tildæk dejen og stil den i køleskab til næste dag.

Brug to spiseskeer til at sætte boller af dejen på en plade med bagepapir.

Bag bollerne i ca. 20 min ved 175 °C. Sæt en bradepande med vand nederst i
ovnen.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 184 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,36 g

Kulhydrat pr. 100 g: 34,5 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,96 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 1,4 g