langtidshævet landbrød.png

Ingredienser

24 stk. 

  • 10 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 100 g rugmel
  • 300 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel

Tip!

Brødet kan fryses efter bagning.

Fremgangsmåde

Gæren opløses i vand.

De øvrige ingredienser tilsættes.

Rør dejen sammen - den skal være blød.

Tildæk dejen og stil den til hævning i køleskabet 15-18 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og kom dejen i en form. Lad den stå ved
stuetemperatur i ca 1 time.

Rids brødet på langs og pensl det med vand.

Bag brødet ved 165 °C varmluft i ca 30 min.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 192 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,2 g

Kulhydrat pr. 100 g: 35,6 g

Kostfibre pr. 100 g: 5,54 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 1,51 g