Ingredienser

22 stk. 

  • 4,5 dl vand
  • 240 g linser fra dåse
  • 0,5 dl hørfrø, rå
  • 200 g a38, naturel, 1,5%
  • 1 spsk olie
  • 70 g havregryn
  • 120 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk sukker,
  • 1 tsk salt
  • 25 g bagegær

Fremgangsmåde

Afdryp linserne i en sigte og blend til en lind masse. Brug evt. lidt af vandet fra
opskriften, hvis det er svært at få blenderen til at blende det.

Opløs gæren i vandet og bland linsemassen og øvrige flydende ingredienser i.

Tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen grundigt, gerne på en røremaskine.

Stil dejen til hævning i en time, eller gerne natten over i køleskab.

Form 22 boller med 2 spiseskeer uden at klemme for meget luft ud af dejen.

Dyp skeerne i vand efter hver bolle for at undgå at dejen klistre fast.

Efterhæv evt. 15-20 min.

Bag bollerne 15-20 min ved 225 grader.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 161 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,73 g

Kulhydrat pr. 100 g: 26,9 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,29 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,44 g