Ingredienser

30 stk.

  • 2 dl vand
  • 1,5 dl perlespelt
  • 1 pakke gær
  • 4 dl vand
  • 1,5 dl tykmælk
  • 1 spsk honning
  • 0,5 spsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 6 dl rugmel
  • 6,5 dl hvedemel

 

Tip!

I stedet for tykmælk kan du bruge fx yoghurt naturel, ymer eller ylette.
Brødet er fryseegnet efter bagning.

Fremgangsmåde

Perlespelt sættes i blød i 2 dl vand dagen før, eller koges 5 min. samme dag.

Bland perlespelt med vand, tykmælk, honning, citronsaft og salt, og udblød
gæren i blandingen.

Tilsæt rugmel, og derefter hvedemelet lidt af gangen (hold evt. lidt tilbage).

Ælt dejen ca. 10 min. til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og lad den hæve i ca. 1 time.

Form dejen til 30 boller og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag bollerne ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 15 min.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 181 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,41 g

Kulhydrat pr. 100 g: 34 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,31 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,59 g