Ingredienser

18 stk.

  • 0,5 pakke gær, frisk
  • 1,25 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl rosiner
  • 2 spsk olie
  • 200 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg

Tip!

Kringlerne kan fryses efter bagning.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunken vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt
igennem til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et mel-drysset bord og ælt den let.

Form dejen til kringler – ca. 18 styk - og lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir i ca. 15 min.

Pensel med æg.

Bag kringlerne ved 175 °C i ca. 12 min. midt i ovnen.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 249 kcal

Fedt pr. 100 g: 5,09 g

Kulhydrat pr. 100 g: 41,4 g

Kostfibre pr. 100 g: 5,04 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,78 g