speltbrød.png

Ingredienser

18 skiver.

  • 15 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 100 g havregryn
  • 250 g fuldkornsspeltmel
  • 150 g hvedemel

Tip!

Frysegnet.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage.

Rør dejen til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i to timer.

Kom dejen i en brødform, og lad den efterhæve i 30 min.

Bag brødet i 30-40 minutter ved 175 grader varmluft.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 204 kcal

Fedt pr. 100 g: 3,23 g

Kulhydrat pr. 100 g: 34 g

Kostfibre pr 100 g: 4,29 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,67 g