Speltbrød
Ingredienser
18 skiver.
- 15 g gær
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- 100 g havregryn
- 250 g fuldkornsspeltmel
- 150 g hvedemel
Tip!
Frysegnet.
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage.
Rør dejen til den er blød og smidig.
Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i to timer.
Kom dejen i en brødform, og lad den efterhæve i 30 min.
Bag brødet i 30-40 minutter ved 175 grader varmluft.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 204 kcal
Fedt pr. 100 g: 3,23 g
Kulhydrat pr. 100 g: 34 g
Kostfibre pr 100 g: 4,29 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,67 g