Ingredienser

6 personer.

  • 1 mellem løg ( ca 100 g)
  • 170 g gulerod
  • 170 g porre
  • 200 g hvidkål
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1,5 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 stk grøntsagsbouillon
  • 3 dl vand
  • 200 g lasagneplader, fuldkorn
  • 500 g mornay sauce, 5%
  • 450 g hellefisk
  • 1 tsk salt

Tip!

Fiskelasagne kan fryses.
I stedet for hellefisk kan du bruge en anden slags hvid fisk, fx torsk, lange, sej, eller kulmule.

Fremgangsmåde

Hak løg, riv gulerødder fint, og finsnit porrer og hvidkål.

Svits ovenstående i olien.

Tilsæt tomater, oregano, timian og bouillon, og lad retten simre under låg 10-15
min. Gerne op til flere timer ved svag varme.

Smag til med salt og peber.

Læg grønsagsblanding, lasagneplader og fisk lagvis i et ovnfast fad, og slut med
sovs.

Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 min.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 100 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,65 g

Kulhydrat pr. 100 g: 8,95 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,57 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,67 g