onsdagsråkost.PNG

Ingredienser

6 personer.

Kryddermandler

  • 60 g mandler
  • 1/4 tsk salt
  • ½ tsk chili, tørret
  • lidt sort peber
  • 1 dl vand

Tilsæt en af 3 nedenstående krydderblandinger - brug den samme krydderblanding til marinaden

a) ½ tsk. kanel, ½ tsk. nellike, ½ tsk. allehånde, ½ tsk.
karry, 1 tsk. sukker
b) ½ tsk. koriander, ½ tsk. kanel og 1 tsk.
lakridspulver
c) ½ tsk. allehånde, ½ tsk. kardemomme ½ tsk.
ingefær, ½ tsk. karry, 1 tsk. sukker

Marinade

  • 2 spsk olie
  • 2 spsk æbleeddike

Råkost

  • 125 g gulerod
  • 125 g hvidkål eller hvid spidskål
  • 125 g rødkål eller rød spidskål
  • 50 g squash
  • 100 g mango

Fremgangsmåde

Kryddermandler

Bland salt, chili, peber og én af de 3 krydderblandinger sammen.
Tilsæt vand og mandler og rør det hele godt sammen.
Lad det stå på køkkenbordet og trække - gerne 2-3 timer. Rør i det ind i mellem.
Hæld mandlerne op i en sigte og lad væden løbe fra.
Bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir.
Bag mandlerne i ovnenved 130° C (varmluft) i 1 time. Lad mandlerne køle af på pladen og adskil dem når de er afkølet.

Marinade

Bland alle ingredienser i en skål.

Råkost

Hak/riv gulerødder, kål og squash fint.
Skær mango i tern og bland det med grøntsagerne.
Vend marinaden i salaten sammen med kryddermandlerne.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 105 kcal

Fedt pr. 100 g: 6,99 g

Kulhydrat pr. 100 g: 6,94 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,34 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,24 g