Hvis du har æg i fryseren til barn nr. 2, bedes du læse videre på følgende side:

Behandling med nedfrosne æg til barn nr. 2 (3)

Kriterierne for at komme i behandling til barn nr. 2

  • Kvinde/mand-par, der har maks. 1 fælles barn
    (dvs. hvis I med eller uden fertilitetsbehandling har 2 fælles børn (eller flere) er I ikke berettiget til mere hjælp i offentligt regi)
  • Kvinde/kvinde-par, der har maks. 1 fælles barn
  • Enlige, der har maks 1 barn
  • Du skal som kvinde henvises inden du fylder 40 år (behandling med ægudtagning skal være afsluttet inden kvinden fylder 41 år, dog kan oplægning af nedfrosne æg foretages efter kvinden er fyldt 41 år).
    Efter 41 år er det muligt selv at betale i privat regi for behandling med ægudtagning.
  • Du skal som kvinde overholde BMI-grænserne
  • Hvis du har født ved kejsersnit, skal du være opmærksom på, at din næste graviditet skal planlægges således, at der går minimum 18 måneder imellem fødslerne
  • Du skal være færdig med at amme.

Hvem vi ikke behandler

  • Du eller din evt. partner har misbrugsproblemer
  • Der er begrundet tvivl om dine/jeres evner til at drage omsorg for et barn. Vi har i henhold til lovgivningen pligt til at vurdere dine/jeres forældreevne. Hvis det er tilfældet, laver Familieretshuset en vurdering af dig/jer.

Før du kan komme i behandling

Bliv henvist

For at du kan komme ind til behandling hos os, skal du have en henvisning.
Du kan blive henvist af enten din egen læge eller en speciallæge.

Når du er blevet henvist

  • Når vi har modtaget din henvisning sender vi et brev til dig som Digital Post med vigtige informationer om startforløbet samt et patientoplysningsskema.
    Det er vigtigt, at du læser informationen grundigt. Du skal udfylde patientoplysningsskemaet og sende det retur til os.
  • Vi opretter et forløb til dig i Den Digitale Forløbsguide/Emento. Download app'en, så du kan følge dit forløb.

Få taget blodprøver

  • Vi bestiller de relevante blodprøver du/I skal have taget.
    Det er vigtigt, at vi har svar på blodprøverne inden vi kan vurdere, hvilken behandling du/I skal starte med.

Aflevér sædprøve

Er I et heteroseksuelt par, hvor mandens sæd skal bruges, modtager manden et indkaldelsesbrev med en tid til sædundersøgelse i hans e-Boks. Han modtager også et sædprøveglas. Der er yderligere information omkring dette i indkaldelsesbrevet.

Vi anbefaler, at sædprøven laves hjemmefra. Sædprøven må maks. være to timer gammel, når sædprøven afleveres i klinikken. I får kun svar på sædprøven, hvis den mod forventning ikke er egnet til IVF/ICSI-behandling.

Bliv undersøgt for klamydia

Du skal huske at gå til din egen læge og få foretaget en klamydiapodning fra livmoderhalsen. Podningen skal være lavet inden vi modtager henvisningen. Udsætter du eller din evt. partner jer for smitte (sex med anden partner) senere i behandlingsforløbet, har du/I selv ansvar for at sørge for at få foretaget en ny klamydiapodning.

I forbindelse med IVF/insemination indføres et lille plastikkateter i livmoderhalsen. Herved kan evt. klamydia føres op i livmoderen. Dette kan give underlivsbetændelse og ødelægge en graviditetschance. Såfremt du har klamydia, er det vigtigt at din læge behandler dig og din evt. partner herfor inden IVF/inseminationsbehandlingen påbegyndes.

Få foretaget et skrab fra livmoderhalsen

Kontakt din egen læge, så du er sikker på, at skrab fra livmoderhalsen er normalt og taget indenfor de sidste 3 år. Hvis du har brug for at få taget et nyt skrab, skal dette gøres inden vi modtager henvisningen.

Få målt dit blodtryk

Få din egen læge til at kontrollere dit blodtryk. Forhøjet blodtryk bør behandles, inden du kan starte på behandling. Ubehandlet forhøjet blodtryk øger din risiko for at få hjerneblødning under en hormonbehandling.

Tjek din medicin

Du skal tale med din læge om, om der er noget medicin, du bør undgå eller begrænse, mens du er i behandling.

Vær særligt opmærksom i forhold til antidepressiv medicin, blodtryksmedicin og medicin for smerter. Det gælder også medicin og smertestillende, du køber i håndkøb for hovedpine, rygsmerter og lignende.

Du skal bede din læge om at afstemme din medicinliste i FMK (fælles medicinkort).

HUSK at indsende ny medmoderskabserklæring, hvis kvindelig partner

På samme måde som I lavede en medmoderskabserklæring inden behandling til 1. barn, skal I huske at indsende ny medmoderskabserklæring inden behandling til barn nr. 2 (3) til Familieretshuset. Send en kopi til Fertilitetsklinikken. Læs mere på Familieretshuset.

Undgå spredning af resistente bakterier - MRSA

Hvis du ved, at du er MRSA-positiv skal du gøre klinikken opmærksom på dette. Hvis der er risiko for at du kan være MRSA-smittet, men ikke er testet, bedes du blive podet for MRSA hos din egen læge.

Der er risiko for MRSA, hvis du indenfor de sidste 6 måneder:

  • Har haft kontakt med en person, som er MRSA-positiv
  • Været i behandling på et hospital/klinik i udlandet (udenfor Norden)
  • Du eller en fra din husstand har haft direkte eller indirekte kontakt med levende svin.

Læs mere om MRSA

Planlægning af behandling

Når vi har svar på blodprøver og evt. sædprøve og har svar på patientoplysningsskemaet, vil klinikkens læger vurdere, hvilken behandling I kan tilbydes. Nogle vil kunne tilmelde sig direkte til behandling, mens andre vil blive booket til en telefonisk forundersøgelse eller en konsultation i klinikken.

Du får besked i Den Digitale Forløbsguide, Emento, når du er klar til at kunne tilmelde dig behandling.

Hvor mange IVF-behandlinger kan du få?

Dette afhænger af flere faktorer og beskrives i vores patientinformation om IVF/ICSI. Læs mere i afsnittet ”Hvor mange behandinger kan du/I få?”

Behandling med donorsæd

Hvis der skal bruges donorsæd skal denne først bestilles efter du har fået tildelt en plads til at opstarte behandling. Du vil få nærmere information om dette.

Har du tidligere købt donorstrå med henblik på at få helsøskende?

Hvis du efter første fødsel har betalt for at sædbanken reserverer donorsæd, kan du vælge at få flyttet dette donorstrå til Fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Horsens, i forbindelse med din kommende behandling. Du skal selv betale alt omkring denne transport af sæden. Du bedes selv kontakte den relevante sædbank og aftale detaljerne, pris osv. Dette gælder uanset hvilken sædbank du har købt hos.

Hvis du ikke tidligere har købt donorstrå til en søskende, men ønsker at bruge den samme donor til barn nr. 2, kan du undersøge om den er tilgængelig ved vores samarbejdspartnere, Cryos International Sædbank og European Sperm Bank. I så tilfælde kan du blot bestille denne (når du har fået plads til behandling) og dette er gratis for dig.

Det er vigtigt, at du er henvist fra din egen læge/godkendt til behandling af Fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Horsens, og fået tildelt en plads til behandling, inden du aftaler med sædbanken, at de sender sæden. Vi modtager kun 1 strå af gangen (til én behandling).

Mulighed for brug af nedfrosne æg fra tidligere fertilitetsbehandling

Hvis du har fået udtaget og nedfrosset befrugtede æg på en privatklinik og ønsker at bruge disse til barn nr. 2, har du mulighed for at få overflyttet disse æg til vederlagsfri (gratis) fertilitetsbehandling på Fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Horsens.  Dog skal du selv betale for overflytningen af æggene. Fordelene ved at bruge disse æg er, at du slipper for ny hormonstimulation/ægudtagning med de risici det indebærer, samt at æggene fra fryseren er yngre.

Det er vigtigt, at du er henvist fra din egen læge og godkendt til behandling af Fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Horsens, inden du aftaler med klinikken, at æggene skal overføres. Du skal selv kontakte den relevante klinik og aftale detaljer, pris osv.

Du skal dog være opmærksom på, at der altid vil være en risiko ved overførsel af nedfrosne æg imellem klinikkerne. Transport, forskellige optøningsmetoder mm. kan påvirke graviditetschancen. Risikoen vurderes som meget lille.

Du kan også vælge at lade æggene ligge på den private klinik og starte ny hormonstimulation/ægudtagning på Fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Horsens. Fordelene ved dette er, at hvis behandlingen med ny stimulation ikke giver en graviditet, så har du stadig æg på frys i den private klinik.

Følg dit forløb med Den Digitale Forløbsguide

Forløbsguiden giver overblik over dine aftaler med klinikken, og minder dig om, hvad du skal huske, når det er relevant for dig.

Udlicitering til private klinikker

De offentlige fertilitetsklinikker er pålagt at udlicitere en del af vores patienter til privat klinikker på det offentliges regning, som led i nedbringelse af ventetid på behandling i Region Midt.
Du skal derfor vide, at der er mulighed for at, du efter henvisning og udredning tilbydes behandling på følgende privatklinik: Aagaard Fertilitetsklinik.

Dette er uden udgifter for dig. Du kan ikke selv ønske at blive udliciteret.

 

Find vej